Снимка pexels.comОсвен мозъци, от България вече изтичат и ръце. Това отчита

...
Снимка pexels.comОсвен мозъци, от България вече изтичат и ръце. Това отчита
Коментари Харесай

Огласиха брутално тъжната истина за БГ младежите и как освен мозъци, от България вече изтичат и...

Снимка pexels.com

Освен " мозъци ", от България към този момент изтичат и " ръце ". Това регистрира проучване на младежта, извършено от " Галъп Интернешънъл ", оповестява Дарик.

Емигрират от ден на ден нискоквалифицирани младежи, които не намират вероятност в страната. Младото потомство у нас се откроява като консуматорско. Младежите не четат, не спортуват, само че пазарят постоянно, даже и най-бедните от тях. Изследването регистрира и проблем с пропастта сред ромите и останалата част на обществото. 

Материалната мотивация е преобладаваща при емигрирането на българите, регистрира проучването.

" Ако през 90-те години Съединени американски щати и Канада са били най-предпочитани страни, в този момент сънародниците ни избират европейските страни, като шампионата държат Германия и Англия. Мащабът на българската диаспора в чужбина я трансформира във фактор за процесите в самата България, по тази причина тя би трябвало се изследва и да бъде в центъра на дневния ред на политиците ", изясни социологът доцент Борис Попиванов от Институт " Иван Хаджийски “.

Изследването обрисува младежите в България като потребители, които избират да не вършат нищо.

" Всеки пети юноша не чете въобще в свободното си време. Редовно спортуват единствено 10% от младежите, а въобще не спортуват една четвърт. Нашите младежи са значими потребители на търговски артикули. Близо една четвърт от младежите пазарят всеки ден. Честотата на извършване на покупки не зависи от финансовите благоприятни условия и най-бедните пазарят толкоз постоянно, колкото и богатите “, сподели доцент Сийка Ковачева от Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ".

Пропастта сред ромите и останалата част на обществото пораства.

Това се следи и при младежите. Според Първан Симеонов от " Галъп Интернешънъл “ казусът не би трябвало да се подценява:

" Като че ли няма една юноша, има роми, роми, или както желаете ги наречете и всички останали. Пропастта е доста сериозна и това е един от най-тъжните заключения, който аз върша от това следващо огромно проучване. Отчуждението е реалност и житейските траектории на тези хора са разнообразни. Без непрекъснато увещание за това, ние не просто няма да адресираме казуса, а след време, когато си мислим за възпроизводството на политическия хайлайф, както и изобщо за възпроизводството, ще имаме две паралелни действителности ".

Като наклонност, Симеонов открои, че у нас продължава да се отсрочва напускането на фамилията. По думите му бракът и проектите за две деца остават на думи, дейностите нескрито се отсрочват. 

Проф. Емил Митев от Института " Иван Хаджийски " заключи, че за актуалните младежи в този момент преди всичко е свободата, а на второ място е облагата. 

" Това са отговори, които приказват съгласно мен за едно - преходът е приключен и е осмислен от новите млади, тъй като свободата е наличие на демокрацията, а облагата, е моторът на пазарната стопанска система ", уточни той. 

По думите му, в случай че през 60-те, 80-те години са следили по какъв начин се развива младежта като релативно независима социобиологична група, то в този момент се открива доста значими обстоятелства за нейната хомогенизация. 

" Преди всичко разликите сред младите мъже и дами са престанали да играят основна роля ", изясни проф.Митев. " Последното проучване свидетелства, че женската равноправност е в заключителна фаза ", сподели още той и посочи, че в този момент самочувствието на младите дами се е изравнило с това на мъжете. По думите му в този момент дамите два пъти повече четат книги от мъжете, повече учат, имат повече желания към висше обучение. 

Изследването за младежта в Югоизточна Европа 2018/2019 е извършено измежду младежи на възраст сред 15-29 години по едно и също време в 10 страни през 2018 година Теренното изследване в България е осъществено от " Галъп Интернешънъл “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР